Home Stiri Nici rachiul nu se mai vinde
Nici rachiul nu se mai vinde PDF Print E-mail

Pentru cei 35.000 litri de rachiu scoase la licitatie nu s-a prezentat inca nici un doritor. Licitatia va avea loc joi.

Rachiul scos la vinzare de Fisc de la Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie (SCDVV) Iasi nu a atras pina acum nici un cumparator.

Dupa cum sustin reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Judetene (DGFPJ), datoriile de aproximativ patru milioane lei pe care statiunea din Copou le are la stat de mai multi ani pot fi recuperate foarte greoi.

"In afara de rachiul de drojdie si distilatul de drojdie, contribuabilul in cauza nu are nici un alt bun care ar putea fi valorificat, intrucit toate celelalte active se afla in proprietatea statului", a motivat Maria Taran, purtatorul de cuvint al institutiei.

Licitatia pentru vinzarea celor aproximativ 35.000 de litri de alcool este programata pentru data de 30 aprilie.

"Trebuie precizat faptul ca alcoolul nu poate fi cumparat de oricine, ci doar de agentii economici autorizati pentru comercializarea acestor produse", a specificat Taran.

Chiar si in situatia in care toata cantitatea de rachiu ar fi adjudecata in urma licitatiei, Fiscul nu ar recupera decit o mica parte din volumul total al datoriilor.

"Pretul de evaluare, respectiv de pornire a licitatiei este fixat la 52.000 lei in total, la care se adauga TVA si accize", a punctat purtatorul de cuvint al DGFPJ. Practic, un litru de rachiu scos la vinzare de catre DGFPJ l-ar costa pe cumparator aproximativ 2,7 lei.

 Sursa Ziarul de Iasi

 
Copyright © 2018 Iasix.ro ... se intampla in Iasi, evenimente Iasi. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
 

Ultimele Subiecte de pe Forum