Home Stiri Cladirile din ansamblul Palas se ridica pe un teren retrocedat.
Cladirile din ansamblul Palas se ridica pe un teren retrocedat. PDF Print E-mail

Terenul castigat de Fundatia "Caritatea" in instanta ar putea arunca in aer intreg proiectul Palas. Numai ca sefii Primariei au gasit si de aceasta data o solutie. Pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local de maine este un proiect prin care Primaria le va oferi evreilor o suprafata mai mica, tot in perimetrul Palas, dar pe care nu se construieste nimic. Consilierii locali se feresc sa vorbeasca despre acest schimb pentru care trebuie sa isi dea votul.

O fundatie evreiasca a obtinut in noiembrie 2008 dreptul de a-i fi retrocedat in natura un teren de 2671 de metri patrati situat in perimetrul Palas. Fundatia "Caritatea" facuse cererea de revendicare inca din 2003. Asta nu l-a impiedicat insa pe primarul Gheorghe Nichita sa forteze la sfarsitul anului 2004 aprobarea contractului de asociere cu omul de afaceri Iulian Dascalu pentru edificarea ansamblului Madison, devenit ulterior Palas.
Care sint pentru Iulius Group riscurile retrocedarii terenului catre fundatia "Caritatea" care l-a castigat in instanta? Demolarea imobilelor respective si chiar stoparea proiectului Palas.

"Sub sanctiunea nulitatii absolute, pana la solutionarea procedurilor administrative si, dupa caz, judiciare, generate de prezenta lege, este interzisa īnstrainarea, concesionarea, locatia de gestiune, asocierea in participatiune, ipotecarea, locatiunea, precum si orice īnchiriere sau subīnchiriere īn beneficiul unui nou
chirias, schimbarea destinatiei, grevarea sub orice forma a bunurilor imobile - terenuri si/sau constructii notificate potrivit prevederilor prezentei legi", se arata in Art.21 aliniatul (5) din Legea 10/2001, dupa cum au descoperit jurnalistii de la www.iasicastiga.ro.

Numai ca sefii Primariei au solutii pentru orice. Asa ca au gasit un teren mai mic, de 2348 de metri patrati, tot in perimetrul Palas pe care l-au oferit evreilor. A fost facuta la foc rapid si evaluarea - 421 de euro pe metrul patrat, fata de 370 de euro metrul patrat cat era valoarea stabilita pentru terenul evreilor. Consilierii locali trebuie sa isi dea maine girul pentru acest schimb. Numai ca pana astazi dupa-amiaza cei mai multi pareau sa nu cunoasca legalitatea acestui proiect.

Mai multe pe Tele'm

 
Copyright © 2018 Iasix.ro ... se intampla in Iasi, evenimente Iasi. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
 

Ultimele Subiecte de pe Forum